فرودگاه قم با نمای مذهبی سال 1407 افتتاح میشود| منوریل هیچ کاربری مشخصی ندارد
گفتگو
بزرگنمايي:
عصر قم - به گزارش خبرنگار بازار، اکبر بهنامجو، در دومین نشست خبری خود با اصحاب رسانه که شامگاه شنبه در سالن کرامت استانداری قم برگزار شد، به سؤالات خبرنگاران درباره مسائل عمرانی، گردشگری، تولید، صنعت، ناترازی برق و پروژههای ناتمام استان پاسخ داد.
استاندار قم در پاسخ به پرسش خبرنگار بازار مبنی بر اینکه «چرا با وجود اینکه قم را جهانشهر تشیع مینامند، هنوز فاقد فرودگاهی در شأن این جایگاه است»، اظهار داشت: پروژه فرودگاه قم در گذشته با مشکلات متعدد حقوقی مواجه بود، اما از زمان آغاز مسئولیت بنده، با رویکرد گفتوگو و تعامل، توافقاتی با سرمایهگذار قبلی صورت گرفت.
بر اساس این توافق، بخش گردشگری پروژه توسط همان سرمایهگذار پیگیری شده و بخش فرودگاهی با همکاری سرمایهگذار جدید ساخته خواهد شد. وی ادامه داد: کارشناسان و نیروهای اجرایی از چند هفته گذشته در محل پروژه مستقر شدهاند و در حال طراحی ترمینالی متناسب با شأن مذهبی شهر قم هستند. این فرودگاه که از سال 1388 آغاز و سپس متوقف شد، در صورت نبود موانع پیشبینینشده، تا دو سال و نیم آینده به بهرهبرداری خواهد رسید.
بهنامجو افزود: در 15 جلسه با سرمایهگذار قبلی توافق شد که اجرای بخش گردشگری پروژه بر عهده او باشد و بخش اجرایی فرودگاه با مشارکت سرمایهگذار جدید ادامه یابد. نمای این فرودگاه به گونهای طراحی خواهد شد که با معماری مذهبی، شأن قم به عنوان یک جهانشهر تشیع حفظ شود.
وی درباره وضعیت منوریل نیز گفت: تاکنون هیچ کاربری مشخصی برای منوریل در نظر گرفته نشده است. اما در خصوص مترو، شهرداری قم باید 150 میلیارد تومان به عنوان پیشپرداخت واگنها پرداخت کند و با پیگیریهای صورتگرفته، 700 میلیارد تومان دیگر نیز از محل اعتبارات ملی تأمین خواهد شد تا خرید واگنهای خط اول مترو انجام گیرد.

سرمایهگذاری عتبه حسینی برای احداث زائرسرا در قم
استاندار قم در پاسخ به پرسشی دیگر در خصوص زیرساختهای گردشگری و بودجه زیارت بیان کرد: طی رایزنی با آقای عارف، معاون رئیسجمهور، قرار است بودجهای مشابه آنچه برای مشهد اختصاص یافته، به قم نیز تعلق گیرد. طبق نظرسنجیهای صورتگرفته، زائران عمدتاً از کمبود پارکینگ، سرویسهای بهداشتی و اقامتگاههای مناسب گلایه دارند.
وی افزود: در سفر اخیر خود به کربلا و در گفتوگو با مسئولان عتبه امام حسین (ع)، مقرر شد این نهاد برای احداث زائرسرا یا یک شهرک زائرین مشابه شهرکهای کربلا، در نزدیکی نمایشگاه دائمی قم سرمایهگذاری کند. این نخستین پروژه سرمایهگذاری رسمی کشور عراق در قم و احتمالاً در کشور خواهد بود.
پاسخ به نگرانیها درباره ناترازی برق
در پاسخ به سؤالی درباره ناترازی برق و شایعه خاموشیهای قم به نفع پایتخت، بهنامجو تأکید کرد: خاموشیها ناشی از ناترازی برق در کل کشور است و حتی تهران نیز با خاموشیهای مکرر مواجه است. وی از دولت خواسته است آمار مصرف برق استانها را بهصورت رسمی منتشر کند.
به گفته وی، تنها راهکار مقابله با این ناترازی، سرمایهگذاری در تولید برق، بهویژه از طریق نیروگاههای خورشیدی است. استان قم در این زمینه جلوتر از دولت حرکت کرده و تاکنون برای احداث نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت 2600 مگاوات سرمایهگذاری شده و 400 مگاوات زمین نیز تحویل گرفته شده است. در کوتاهمدت نیز ساخت نیروگاههای 30 مگاواتی و 400 مگاواتی در دستور کار است و مردم نیز میتوانند در این طرحها مشارکت کنند.
واگذاری نمایشگاه فرش قم به اتحادیه تولیدکنندگان
استاندار قم در بخش پایانی نشست، با اشاره به نمایشگاه فرش استان، گفت: این نمایشگاه جزو پروژههایی است که با حمایتهای رهبر انقلاب پیش میرود. سند آن آماده شده و قرار است ظرف یک ماه آینده ساختمان آن احداث و به اتحادیه تولیدکنندگان فرش واگذار شود تا نمایشگاه دائمی برگزار کنند.
وی افزود: در روزهای آینده نیز بزرگترین واردکننده عراقی به قم سفر خواهد کرد و مذاکراتی در زمینه صادرات فرش، کفش و دیگر ظرفیتهای اقتصادی قم انجام خواهد شد.
-
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۵:۳۱
-
۴ بازديد
-

-
عصر قم
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/731083/